Бетмен и Филип Петровски го „потепаа“ Шилегов

Loading...

Очекувано е во состојба на страв и паника од неочекуваното, оние кои се засегнати од истиот тој страв панично да почнат да се однесуваат, изигрувајќи судија, поротник и спроведувач, притоа заканувајќи се со затвор на неговите политички истомисленициНишто помалку очекувана не е ниту реакцијата на исплашениот Петре Шилегов, кој во очи на најавата за масовна мобилизација на народот, одлучил дека стравот ќе си го лечи со заканување преку ФБ до политичките неистомисленици.

Петре Шилегов за жал има историја на вакви, во најмала рака кажано несеќни изјави на социјалните мрежи. Најверојатно под десјтво на неколку десетина „ж`ти“, Шилегов и пред година и половина се исмеваше со загинатите бранители во Диво Насеље, нарекувајќи ја анти-терористичката акција „Камај, камај“ детска игра.
За тоа ќе изедеше и ќотек во Брвеница, во екот на предизборната кампања во која СДСМ загуби.

Ако еднаш избегал од ќотек, тоа секако не значи дека повторно ќе биде случај.
Филип Петровски, човекот кој во раните деведесети кога се формираше државата, беше предводник на студентските протести. На тие мисли и Шилегов во неговата заканувачка објава. Повикан, одговори и сегашниот директор на Државниот Архив.

„После доаѓа курбан бајрам и некој ги јаде.“ – му одговори колумнистот Богдан Илиевски – Бетмен мислејќи на шилежињата, кој исто така беше повикан во заканата на Шилегов.
Ништо помалку очекувана не е ниту реакцијата на исплашениот Петре Шилегов, кој во очи на најавата за масовна мобилизација на народот, одлучил

loading...