Бидете здрави со советите на Д-р Оз

Loading...

Никогаш не ни е доста од советие на Д-р Оз за беспрекорно здравје.Тој повторно споделува со јавноста многу едноставни правила како да бидеме здрави и витки. Овие совети опфаќаат промени во начинот на исхрана, внсување на доволно количество на вода и редовен сон. Сето ова не е нешто што не го знаеме, но прашањето е дали го применуваме во секојдневниот живот?
Исфрлете ги „белите отрови“ од исхраната Најголемите непријатели кои би требало да ги исфрлите од исхраната или барем да ја намалите нивната конзумација се шеќерот, солта, млекото, брашното и оризот. Со овие намирници го нарушувате метаболизмот и имунитетот.
Бидете силни, а не слаби Доволно е дури 7 минути вежбање дневно за организмот. Дури и ако имате пренатрупан дневен распоред и не стигнувате во теретана или фитнес центар,  краткото време за да се размрдате и повежбате е добар начин вашиот организам да остане во форма. Силата и отпорноста ви се загарантирани и ако дневно поминете до 8 км пешачејќи.Прочитаје повеќе на линкотНикогаш не ни е доста од советие на Д-р Оз за беспрекорно здравје.Тој повторно споделува со јавноста

loading...
Loading...