БИДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ! Овие намирници мора да ги фрлите по истекот на рокот!

Колку пати сте купиле некоја намирница, сте заборавиле за неа и сте ја виделе во фрижидер по неколку неделу, не знаејќи дали е добро да се користи или не. Некои од нив може да бидат толку опасни, ако се употребуваат по истекот на рокот.Риба и школки
овие намирници обавезно треба да се чуваат во фрижидер и да се подготвуваат што е можно побрзо, бидејќи брзо се расипуваат.
Месо
кај месото обавезно морате да се придржувате на рокот на траење,а посебно внимание обратете на неговиот изглед. Доколку месото постанало со кафен ѕон, веднаш фрлете го.
Сувомеснати производи
сувомеснатите производи мора да ги користите до рокот на траење.Риба и школки
овие намирници обавезно треба да се чуваат во фрижидер и да се подготвуваат што е можно побрзо, бидејќи брзо

Пронајдете не на следниве мрежи: