Бик молел за живот: Клекнал пред кланицата и плачел!

Loading...

Бик молел за живот!Еден Бик од Кина кога стигнал до вратата на кланицата одеднаш застанал и клекнал на своите две предни нозе. Како што велат сведоците, бикот бил целиот во солзи.
Месароот од Хонкконг Шуи раскажал дека едно животно плачело на влезот пред месарницата.
„Кога видов дека животното плаче и го видов стравот и солзите во неговите очи почнав да се тресам. Ги повикав и останатите да видат. И тие беа изнанадени. Меѓутоа тој не сакаше да се помрдне од местото, само седеше и плачеше, како човек, како мало бебе,“- раскажа месарот.
Десет силни мажи кои работеле во кланицата  ја набљудувале оваа сцена и сите биле трогнати. На крајот собрале пари и го откупиле овој бик од сопственикот и го испратиле во еден будистички манастир, тамошните монаси да можат да се грижат за него додека не умре.
Еден од работниците вели дека бикот се поместил дури тогаш кога тие му ветиле дека нема да го убијат!Еден Бик од Кина кога стигнал до вратата на кланицата одеднаш застанал и клекнал на своите две предни нозе. Како што велат сведоците, бикот бил цел

loading...
Loading...