Била во животна опасност поради една РАБОТА која сите ја прават дома!

Loading...

Пред три години цел свет зборуваше за овој случај. Но, тој сѐ уште не е заборавен и дел е од кампањата која настојува да се ограничи продажбата на штетниот производ.Кармен Роув (25), имала опасна незгода при бојадисувањето на косата со црна фарба: очите и лицето почнале да отекуваат, а набрзо потоа не можела да зборува и дише.
Привремено ослепела и морала да биде однесена во болница.
Таму било откриено дека е алергична на парафенилендиамин (ППД), состојка во фарбата за коса. Одреден број луѓе се алергични на неа.
Поради тоа, жените кои планираат да ги користат овие производи треба да бидат внимателни, посебно ако го менуваат видот на фарба, бидејќи и Кармен пред инцидентот цели 12 години (од тинејџерските денови) ја бојадисувала косата без било какви проблеми.
Затоа, бидете внимателни кога станува збор за потенцијални алергии од употреба на козметички производи во домашни услови!

loading...
Loading...