БИТИЕ И ПРОСВЕТЛУВАЊЕ

Loading...

*Ако сакате подетално да дознаете што ве очекува во тековната година, кликнете и нарачајте – соларен хороскоп.
 
Покрај мноштвото животни форми подложни на раѓање и умирање, се наоѓа вечниот секогаш присутен Живот. Многумина го опишуваат со зборот Бог, а јас често го нарекувам Битие. Зборот Битие не објаснува ништо, како ни зборот Бог. Но, зборот Битие ја има таа предност што претставува отворен поим, односно не го сведува бесконечното невидливо на конечна појава. Невозможно е да се оформи ментална слика за Битието. Никој не може да тврди дека поседува исклучиво право на поседување на Битието. Тоа е вашата суштина. Можете да му пристапите непосредно, како на чувство на своја присутност. Затоа е потребен само мал чекор од зборот Битие до искуството на Битието.
 
Битието не се наоѓа само од онаа страна, туку и длабоко во внатрешноста на секоја форма, како негова нејскриена и неуништива суштина. Тоа значи дека и сега ви е достапно, како ваше најдлабокоЈАС, како ваша вистинска природа. Но не се обидувајте да го сфатите со умот. Не обидувајте се да го разберете. Можете да го спознаете само кога умот е мирен…
Повеќе на следниот ЛИНК*Ако сакате подетално да дознаете што ве очекува во тековната година, 

loading...
Loading...