Битолчанецот Мартин Кузманов на проба во Брондби

Членот на Македонската кадетска фудбалска репрезентација, Мартин Кузманов ќе биде на проба во дански Брондби.Трофејниот Брондби ќе биде шанса за докажување на младиот битолчанец кој како што пренесува Зоран Мишевски на својот блог, инаку голем познавач на битолскиот фудбал, веќе подолг период е мета на фудбалските скаути, па воопшто не треба да изненадува оваа огромна шанса за докажување на младиот битолчанец.
Од друга страна, истиот извор пренесува дека следен млад и талентиран играч на битолски Пелистер кој би можел да кариерата ја гради во странство, би можел да биде и Мартин Мирчевски, кој исто така се наоѓа на листата на желби на одредени клубови и сериозно е пратен од одредени фудбалски скаути.
Извор/Фото: zoran-misevski.blogspot.comТрофејниот Брондби ќе биде шанса за докажување на младиот битолчанец кој како што пренесува Зоран Мишевски на својот б

Пронајдете не на следниве мрежи: