Бизарен маркетинг: Клиника за пластична хирургија собирала човечки вилици, па потоа ги изложила во холот на болницата!

Loading...

Клиниката за пластична хирургија во Сеул ги собирала вишокот на коски од своите пациенти после хуруршките зафати, па потоа ги изложила во своето фоаеје.Клиниката за пластична хирургија во Јужна Кореја одлучила во своето фоаје да го изложи вишокот на коски кои ги отстраниле од своите пациенти и со тоа предизвикувакала доста критики од друштвените мрежи.

„Оин пластична хирургија“ клиниката која се наоѓа во богатиот круг во јужниот дел на Сеул инсталирала две транспарентни кули исполнети со остатоци од коски , со натпис кој е наменет за идните пациенти и им порачува дека можат и самите да видат како на оваа клиника се прават тие подфати.

Наместо пораката која требало да ја прати оваа инсталација полна со човечки вилици и која најверојатно требало да го зголемува бројот на клиентите, клиниката добила вознемирени сограѓани, па власта одлучила да реагира.
Иако за собирањето на човечките коски кои се третираат како медицински отпад, не постои доказ за евентуалниото кршење на медицинскиот закон, владата сепак како казнена мерка вовела данок во износ од 2.000 евра.Клиниката за пластична хирургија во Јужна Кореја одлучила во своето фоаје да го изложи вишокот на коски кои ги отстраниле од своите пациенти и со т

loading...
Loading...