Бизарен закон стапува на сила во Индија

Loading...

Во индија се воведен нов закон кој се очекува да стапи на сила восекој момент. 
Станува збор за закон според кој доколку момчето и девојката спијат заедно пред воопшто официјално да стапат во брак, по линот, се смета дека тие се во брак. 
Доколку парот реши да има и други партнери, ќе мора да помине посебна судска процедура и да се разведат, се наведува во одлуката на судот во Мадрас. 
Венчавката и стапувањето во брак пред судовите е само формалност, за општеството да ја одобри таа врска.
Властите во Индија се одлучиле на овој потег откако еден од пониските судови донел одлука на една жена која имала два вонбрачни синови да не и се додели алиментација.
Вишиот суд тогаш одлучил дека овој пар ги исполнува сите норми на бракот и дека мажот сепак бил должен да плаќа алиментација од 500 рупии за неговите деца.Во индија се воведен нов закон кој се очекува да стапи на сила восекој момент. 

loading...
Loading...