Благодарение на овој чај ќе заборавите на срцевите проблеми и инфарктот

Според народните рецепти се верува дека  „преградите“ помеѓу  оревите се многу корисни  во борбата против срцевите заболувања. Се работи за најобичен орев, односно онаа преграда која го дели јадрото на четири дела. Чајот од преградите од оревот делува против запушување на срцевите артерии кои го снабдеваат срцето со крв. Исто така делува и при  покачена температура поврзана со срцеви проблеми, а посебно се препорачува за пушачите. Влијае и на регулирање на виксокиот  крвен  притисок доколку се конзумира континуирано како и за намалување на болката во градите.
Пушачите се изложени на  поголем ризик од срцев удар односно инфаркт поготово кај долгогодишните пушачи. Затоа им се препорачува на пушачите да го конзумираат  овој чај, секако и намалување на цигарите.
Подготовка на чајот
Подготовката на овој чај е многу лесна. Навечер пред спиење потопете во вода 4 или 5 прегради од  ореви. Наутро сварете чај од преградите и оставете го да се излади, а потоа пијте го на празен стомак. Чајот треба да се пие подолг временски период без престанок.
Оревите инаку се многу здрави за конзумација иако повеќето  луѓе ги занемаруваат и не ги користат во исхраната. Самото јадро на оревот изгледа како човековиот мозок па се смета дека  влијае позитивно на  мозочните функции поради високото  количество  омега 3 масни киселини. Омега 3 масните киселини исто така влијаат на  намалување на стресот како и ублажување на депресијата. Редовната конзумација на ореви  го намалува ризикот од срцеви заболувања.
Се препорачува секојдневно да  јадете по седум ореви за да ја внесете оптималната количина на здрави материи во организмот.Чајот од преградите од оревот делува против запушување на срцевите артерии кои го снабдеваат срцето со крв. Исто така делува и при  покачена т

Пронајдете не на следниве мрежи: