Близнаци споени во половината: Не сакаме да не одвојат!

Loading...

Сијамските близнаци Шиванатах и Шиврам Саху (12) од Индија имаат две нозе, четири раце, две срца и еден желудник. Сами се бањаат, облекуваат, хранат, одат на училиште…Сијамските близнаци се споени во половината. Иако докторот им соопшти дека може да ги одвои, момчињата не го сакаат тоа. Кажуваат дека и вака успешно се снаоѓаат.
Се возиме на велосипед и играме крикет. – кажуваат близнаците, кои воедно се и одлични ученици. Тие признаваат дека единствениот пат кога им е тешко да се движат е кога е врнежливо, а ако едниот од нив лежи, другиот ќе мора да седи,
Тие имаат еден желудник, но две срца и секој од нив си има свои бели дробови. Селаните ги обожувале кога се родиле, бидејќи верувале дека се инкарнација на боговите. Локалните доктори им кажале дека се здрави, но дека не можат да ги одвојат. Неодамна го посетија педијатарот Кришан Чуг од градот Гургаон, кој кажал дека сепак тоа е можно. Нивниот татко Раџ Кумар (45), вели дека тоа никогаш нема да го допушти.
Бог ги создал такви и такви и ќе останат. – вели Раџ, додавајќи дека не би им направил операција дури и да има пари.Сијамските близнаци се споени во половината. Иако докторот им соопшти дека може да ги одвои, момчињата не го сакаат тоа. Кажуваат дека и вака успеш

loading...
Loading...