Бомбата во Дортмунд експлодирала скриена во грмушка

Истрагата ќе покаже како дошло до експлозијата во близина на „Сигнал Идуна парк“ во Дортмунд, но веќе се шпекулира за планиран напад на автобусот на Борусија Дортмунд.Германските медиуми објавија фотографии кои покажуваат дека бомбата била скриена во грмушка во близина на влезот во стадионот.
Според информации на полицијата се слушнале три експлозии во обрач од 10 километри, но токму оваа во грмушките предизвикала кршење на стаклата на автобусот и повреда на раката на Марк Бартра.Германските медиуми објавија фотографии кои покажуваат дека бомбата била скриена во грмушка во близина на влезот во стадионот.
Според инфор

Пронајдете не на следниве мрежи: