Борис Новковиќ откри која е Тамара од истоимената песна

Loading...

Многумина сигурно не ја знаеле приказната која се крие зад еден од најголемите хитови на Борис Новковиќ „Тамара“, песната за која, веројатно, верувале дека името Тамара само случајно се нашло во неа.Интересено е што песната настанала кога Борис имал само 17 години. Тој ја напишал, но имал проблеми со текстот со оглед на фактот дека дотогаш пишувал само на англиски. Па, повикал некој свој пријател кој дошол да му помогне.
„Заедно се сетивме на еден другар кој беше луд по една Тамара. Што сѐ не правеше заради неа. Падна од мотор, изгуби година на училиште и на крајот пак ништо не му помогна“, раскажал Новковиќ и додал дека знае каде е сега Тамара, како и дека сега има три деца.
Уште рекол и дека не му здодеала изведбата на оваа песна која всушност е негова лична карта, а интересно е дека ја пеат млади кои не биле ни во план кога песната е направена.Интересено е што песната настанала кога Борис имал само 17 години. Тој ја напишал, но имал проблеми со текстот со оглед на фактот дека дотогаш пишу

loading...