Босна во шок: Две тинејџерки избегале од дома за да се борат во Сирија

Сабина Селимовиќ (15) и Самра Кешиновиќ (16) им оставиле писмо на родителите со известување дека отишле во Сирија за да се придружат на една од спротиставените страни.Таткото на едната од девојчињата ги моли сите луѓе да му помогнат да ги спаси девојчињата од хаосот во Сирија.
На ден 10.04.2014 од Виена, кон турскиот град Адана, отидоа Сабина Селимовиќ (15) и Самра Кешиновиќ (16), државјанки на Австрија со потекло од БиХ. Тие се под понатамошно сомнение дека се движат кон Сирија. Во личните работи на двете девојчиња пронајдовме проштални писма кои им се оставени на родителите и семејството, а од кои е видливо дека крајна цел им е Сирија, односно приклучување кон некоја од спротиставените страни – наведува полицијата.Таткото на едната од девојчињата ги моли сите луѓе да му помогнат да ги спаси девојчињата од хаосот во Сирија.
На ден 10.04.2014 од Виена,

Пронајдете не на следниве мрежи: