Божиќно чудо: Австриец изненаден од гестот на Албанец од Македонија

Loading...

Јетмир Адеми кој живее во Швајцарија веќе 12 години и е менаџер на едно претпријатие за арматури, возејќи се со автомобилот низ Австрија на пат кон Македонија, во долгата колона автомобили кои чекале близу патарината забележал како на возачот пред него му паѓа паричникот од џебот.Јетмир веднаш го зел паричникот, платил патарина и тргнал по автомобилот давајќи му знак да застане. Откако се разбрале со возачот на кого му испаднал паричникот застанале при што Јетмир му го вратил паричникот. Возачот му понудил награда на Јетмир, но тој ја одбил велејќи му дека тоа не го направил за награда и популарност, туку го направил тоа затоа што така треба. Во паричникот имало 200 евра и документи од значење за Австриецот. Тој, овој случај го нарекол Божикно чудо и испратил писмо до редакцијата „Thurgauer Zeitung“ како благодарност до човекот кој му го вратил паричникот.
 Јетмир веднаш го зел паричникот, платил патарина и тргнал по автомобилот давајќи му знак да застане. Откако се разбрале со возачот на кого му испад

loading...
Loading...