Брада или не? Хипстери, размислете два пати пред да израснете нешто необично на лицето

Loading...

Каква брада ги прави мажите попривлечни? Густа? Проретчена? Некој конкретен модел, или пак сосем избричена? 
Во 2013 група австралиски научници излезе со тврдење дека мжите со брадакоја се познава на лицето, но не е густа и обрасната се најпривлечни за жените (и мажите). Но едно ново истражување вели дека станува збор за друг контекст за брадата кој ги прави мажите или привлечни или одбивни.
Истражувањето било спроведено на интернет, каде на испитаниците им се покажувале фотографии од мажи кои биле избричени, такви кои биле небричени 10тина дена, и такви кои не се бричеле цел месец.

 
Според одговорите на испитаниците, дојдено е до заклучок дека популарноста на брадата е обратно пропорционална со тоа колку луѓето со брада се привлечни.

Различните стилови на брада стануваат с епомалку привлечни како што расте нивната популарност, па така ретките и иновативни стилови може да изгледаат привлечно се додека се ретки.
Сепак, брадата може да остави и погрешен впечаток кај луѓето. Што му вреди на едно момче да шета наоколу обраснато во лицето и да остава впечаток на „мажиште“, ако не знае ниту автомобилска гума да промени?
  
Во 2013 група австралиски научници излезе со тврдење дека мжите со брадакоја се познава на лицето, но не е густа и о

loading...
Loading...