Брак по врска за една ноќ?

Loading...

Дали е ова можно и дали ваквите бракови опстануваат? Еве што велат резултатите од истражувањето…Според најновите резултати од истражувањата во кое учествувале преку илјада луѓе на старост помеѓу 18 и 34 години, скоро третина од браковите почнале како врска за една ноќ. Кандидатите се одбрани во 2007 и 2008 година, а набљудувањето на 418 возрасни личности продолжило во нредните 5 години.
Утврдено е дека 36 проценти од таквите парови имале кавлитетен брак, за разлика од 42 проценти од луѓето кои во брак стапиле по забавување.
Но, истражувањето има и неколку недостатоци. Врската за една ноќ не била јасно дефинирана, студијата опфатила мал број на луѓе, а некои истражувања во погледот на врската за една ноќ веќе дале конкретни резултати – сексот без обврска се поврзува со анксиозност, депресија и ниско ниво на самодоверба, ни исто така делува позитивно на одредени луѓе.
Затоа може да се заклучи дека бракот по врска за една ноќ не е норма, но може да се случи.
 Според најновите резултати од истражувањата во кое учествувале преку илјада луѓе на старост помеѓу 18 и 34 години, скоро третина од браковите почна

loading...
Loading...