Бранко Героски со навреди кон новинарката која разоткри колку фирми поседува

Loading...

Новинарката на „Дневник“ е мочла. Вака уредникот на поталот Плусинфо и весникот „Слободен печат“, Бранко Героски, на својот Фејсбук профил распали со лични навреди кон новинарката на „Дневник“.Откако Дневник денеска го објави скандалот откривајќи фрапантни податоци според кои новинарите блиски до СДСМ биле и сериозни бизнисмени, Героски се јави со реакција во која ја навредува новинарката која го обелодени скандалот.
-Ај да и објаснам на оваа мочлава од “Дневник”: БГ ПРЕСС е моја фирма што го издаваше неделникот “Сега”. По згаснувањето на неделникот, фирмата е неактивна. Издавач на порталот Плусинфо е здружението Член 16, кое не е “мое”, туку на неговите членови. “Мајка и дете” е портал на мојата сопруга Биљана Илиќ. Не би имал ништо против да “се води на мое име”, бидејќи проектот е успешен и корисен, но ете, тоа е лага. Наведената адреса на 50 Дивизија е адреса на стан – деловен простор во сопственост на мојата сопруга. И што е тука спорно? Нека се обиде мочлава од “Дневник” да пронајде државни тендери во нашите проекти. Или коруптивни зделки. Или било што да се коси со законот и со етиката. Нема, нормално. И бидејќи нема, мочлата, демек, ни посакува среќа. Море марш таму!, напиша Героски на Фејсбук.
Курир прашува, зошто новинарите блиски до СДСМ се гневни по обелоденување на скандалот, кога податоците кои ги презентираше Дневник од Централиот регистар се од јавен карактер и се достапни за сите.
Очигледно, фактот дека десетици фирми на новинарите на СДСМ барателе со пари и глумеле новинарство е причината за паниката и гневот во опозициските новинарски редови, кои немајќи аргументи, веднаш започнаа со навреди кон новинарката на Дневник, очигледно погодени од вистинитите податоци.Откако Дневник денеска го објави скандалот откривајќи фрапантни податоци според кои новинарите блиски до СДСМ биле и сериозни бизнисмени, Героски с

loading...
Loading...