Братот на монструмот од Зајечар кој убил и силувал девојче: „Скотот треба да се убие!“

Loading...

Перица Рајковиќ, братот на Владица Рајковиќ кој во селото Вратарница кај Зајечар силувал, па потоа ја убил тригодишната Анѓелина Стефановиќ, кога слушнал што се случило рекол: „Скотот треба да се убие“ и потоа удрил во трактор и се повредил…Тригодишната Анѓелина од селото во Зајечар во Вратарница била силувана, па убиена со боксови и камења.
Овој монструозен злочин го сторил Владица Р. (28) кој во полицијата го призна делото.
Неговиот роден брат Перица Рајковиќ кога слушнал што се случило изјавил само: „Скотот треба да се убие!“ – потоа со рака удрил во тракторот и се повредил.
Неговиот татко, Небојша во полицијата изјавил дека се сомнева дека Владица убил уште една жена од тоа село, која исчезнала пред 20 дена.
Првиот сосед на Рајковиќ вели дека Владица и Перица уште додека биле деца ги напуштила мајка им и дека тоа сигурно оставило последици по нив, но за убиецот досега немале што друго да изјават.Тригодишната Анѓелина од селото во Зајечар во Вратарница била силувана, па убиена со боксови и камења.
Овој монструозен злочин го сторил Вл

loading...