Бредли Купер со нова серија ќе придонесе во борбата против ИД

Loading...

Актерот Бредли Купер соопшти дека подготвува снимање на телевизиска серија за настанокот и развојот на џихадистичка група Исламска држава (ИД), јавија американските медиуми.– Мојата цел е да им разјаснам на Американците како е формирана групата, изјави Купер.
Серијата ќе се снима врз основа на книгата „Црни знамиња, подемот на ИД“ на Џоби Ворик, кој за ова свое дело во 2016 година ја доби Пулицеровата награда.
Книгата говори за група американски и меѓунардони агенти, кои имаат задача да ја уништат ИД.
Серијата ќе биде насловена „Црни знамиња“, но засега не е познато кога ќе почне нејзиното снимање и кога гледачите ќе можат да ја видат на телевизиските екрани.– Мојата цел е да им разјаснам на Американците како е формирана групата, изјави Купер.
Серијата ќе се снима врз основа на книгата &bd

loading...