Британските полицајци “уапсиле” гневен лебед поради застој во сообраќајот

Loading...

Полицајците во Кембриџшајр спасиле лебед кои се наоѓал на автопатот, а потоа на нивниот Твитер профил објавиле фотографии со хумористичен опис дека лебедот е задржан во притвор поради предизвикување на застој во сообраќајот.Полицајците на овој англиски округ се пошегувале дека ја задржале птицата во притвор во полицискиот автомобил, а престапот го опишале како “искажување бес на патот” и “попречување на текот на сообраќајот”. 
Тие, исто така објавиле фотографии на Твитер, означувајќи ги со хаштаг #HotFuzz, реферирајќи на сатиричниот филм “Hot Fuzz” во кој полицаецот Сајмон Пег апси “криминален” лебед.

 
Лебедот останал во полициското возило сè додека не пристигнале припадниците на Кралското друштво за спречување на насилство врз животните. Тие ја прегледале птицата и откако не пронашле никакви повреди, ја вратиле назад во реката.
Полицајците на овој англиски округ се пошегувале дека ја задржале птицата во притвор во полицискиот автомобил, а престапот го опишале како &l

loading...