Бродот „Мис Стоун“ денеска ќе биде изваден од езерото

Loading...

Бродот „Мис Стоун“, кој вчера потона во каналот Студенчишта, по што од него се излеа нафта и се закани природна катастрофа, денеска ќе биде изваден од езерото.Откако претставниците на локалната самоуправа, надлежниот државен инспектор за животна средина од Охрид и капетанот на Капетанијата на самото место утврдиле дека е излеана одредена количина нафта, се донела одлука бродот да се извади.
Излеаната нафта била третирана со специјални средства за разградување, за да се спречи поголемо загадување на животната средина, а според очевидци, од бродот е излеана нафта низ целиот канал и веќе е стигната до Охридско Езеро, јавува Нова Тв.
Рибарите рекле дека бродот бил добар кога си заминале, а кога дошле следното утро нафтата била излеана, што говори дека инцидентот се случил преку вечерта.Откако претставниците на локалната самоуправа, надлежниот државен инспектор за животна средина од Охрид и капетанот на Капетанијата на самото

loading...