Многу едноставен рецепт за сите љубители на кнедли. Брзо се подготвуваат. Подготовка
Ставете да варите вода, маргарин и сол во сад. Кога ќе почне да врие додадете брашно па јајца. Кога ќе се направи тесто, изведете и оставете да се олади.
На работната површина ставете брашно па ставете го тестото и започнете со обликување на топчиња. Во секое топче внесете овошје по желба или пак џем, чоколадо…
Во сад додајте вода и малку сол. Почекајте да почне да врие и додадете ги кнедлите. Кнедлите се готови кога ќе се кренат на површината на водата( за околу 10 минути) Извадете ги во чинија.
Во тава додадете зејтин и лебни трошки кои треба да се препржат. Потоа додадете ги на кнедлите.
Кнедлите со додаток цимет може да ги послужите во сад!Подготовка
Ставете да варите вода, маргарин и сол во сад. Кога ќе почне да врие додадете брашно па јајца. Кога ќе се напра