Брзо и лесно: Ослободете се од жолтите нокти ЗАСЕКОГАШ!

Loading...

Имате проблем со жолти нокти?  Често овој проблем се јавува при често користење на лак за нокти. Но и пушачите имаат поголем проблем со жолтите нокти. Еве неколку совети како брзо и лесно да го решите проблемот со жолтите нокти:
1. Сок од лимон
Држете ги ноктите во сок од лимон за да ги заштитите од пожолтување 10 до 15 минути. . Секој ден повторувајте ја оваа рутина.
2. Пероксид и сода бикарбона
Размешајте една лажица хидроген пероксид со 2 ½ лажица сода бикарбона. Со памук нанесете ја пастата на ноктите. Оставете да делува околу 3 минути. Оваа постпка повторете ја на секои шест до осум недели.

 

3. Мека турпија
Бидејќи се на најгорниот слој, обидете се да истурпирате со мека турпија. Но ако имате премногу меки нокти избегнете затоа што ноктот на овој начин станува уште помек и покршлив.
4. Паста за заби
Веднаш дејствува.  Запомнете дека пастата за заби не ги брише долгорочните дамки.Еве неколку совети како брзо и лесно да го решите проблемот со жолтите нокти:
1. Сок од лимон
Држете ги ноктите во

loading...
Loading...