Бугарија едногласно го ратификува Договорот со Македонија

Loading...

Народното собрание на Бугарија денеска едногласно го ратификува Договорот за добрососедство и соработка со Македонија, кој беше ратификуван и од страна на македонските пратеници. Договорот, како што објави МИА, беше потпишан на 1 август 2017 година од страна на премиерите на двете држави, Зоран Заев и Бојко Борисов, заради зацврстување на меѓусебните пријателски односи, унапредување на добрососедството, развивање на сестрани меѓусебни односи, согласно меѓународното право. Тој е резултат на петгодишен договарачки процес на работните групи на двете МНР и претставува наградба на договорот потпишан во 1990 година. Договорот, како што објави МИА, беше потпишан на 1 август 2017 година од страна на премиерите на двете држави, Зоран Заев и Бојко Борисов, заради з

loading...
Loading...