Бугарскиот возач не знаел дека пренесува мигранти во камионот-ладилник?!

Loading...

Цветан Цветанов, возачот на камионот-ладилник во кој беа пронајдени телата на 71 мигрант, на суд изјави дека не знае дека во херметички затвореното возило превезувал луѓе.Тој на сослушувањето во бугарскиот суд негираше дека имал какви било сознанија за товарот кој го превезувал.
На Цветанов му е продолжен притворот, а уште петмина мажи, четворица Бугари и Авганистанец, притворени се во Унгарија во врска со овој случај.
На 27 август, во камион-ладилник оставен на автопат во Австрија беа пронајдени телата на 71 мигрант.
Меѓу жртвите имаше четири деца, а државното обвинителство на оваа земја треба да ги соопшти резултатите од обдукцијата на жртвите кои најверојатно починале од задушување.Тој на сослушувањето во бугарскиот суд негираше дека имал какви било сознанија за товарот кој го превезувал.
На Цветанов му е продолжен при

loading...
Loading...