Чавков во тешка здравствена состојба и штрајкува со глад

Loading...

Поранешниот министер за внатрешни работи Митко Чавков, кому судот му одреди мерка притвор за случувањата во Собранието од 27-ми април, штрајкува со глад во затворот во Шутка.Чавков е во тешка здравствена состојба откако пред неколку месеци имаше срцев удар.
Здравјето му е сериозно загрозено, а постоперативно е на медикаменти за срцето. Пред два дена, кога беше приведен, на неговото семејство не им беше дозволено да му ја дадат потребната терапија.Чавков е во тешка здравствена состојба откако пред неколку месеци имаше срцев удар.
Здравјето му е сериозно загрозено, а постоперативно е н

loading...