Цел месец дожд и студено време

Loading...

Студено време, врнежи од дожд и периоди со сонце најавуваат метеоролозите за наредните десетина дена. Времето ќе се „расипе“ уште утре. Викендот ќе биде дожделив. Ќе врне и во сабота и во недела. Мало разведрување се најавува за во понеделник но од вторник дождот повторно се враќа. Температурите се чини ќе бидат вообичаени за овој период од годината. Најтопло ќе биде во среда со максимални 10 степени. Најниско, температурите во ноќните часови се очекува да се спуштат до 4 степени под нулата. Долгорочните прогнози велат дека слични ќе биде времето до крајот на месецот, односно, чести врнежи од дожд и температури кои ретко ќе надминуваат 10 степени преку ден и некаде до 3 степени под нулата во текот на утринските часови. Викендот ќе биде дожделив. Ќе врне и во сабота и во недела. Мало разведрување се најавува за во понеделник но од вторник дождот повторно

loading...
Loading...