Цел месец си го барал автомобилот – Заборавил каде паркирал!

Loading...

Еден Италијанец по име Андреас Оберпертингер заборавил каде го паркирал својот автомобил. Тој цел месец трага по својот автомобил марка Голф кој го паркирал во Минхен, а потоа со трамвај заминал на Октоберфест.Својот автомобил го паркирал на 5 октомври во мала улица на место каде паркирањето било бесплатно.
– Го загубив автомобилот, но тоа не е заради пивото. За жал не можам да се сетам на името на улицата, изјави тој за италијански медиуми. Единствено што се сеќава е дека голфот го паркирал во источниот дел од градот.
– Залудно обидувајќи се да го најде автомобилот, овој Италијанец веќе три пати доаѓа во Минхен, објави минхенскиот весник Абендцајтунг. По градот насекаде залепил плакати со фотографија од возилото и нуди награда од 200 евра. Оглас е емитуван и на локалните радија, но без успех. Весникот тврди дека автомобилот не му е запленет, а Андреас смета дека е сигурен оти не му е украден Голфот.
– Такви работи се случуваат секоја година и стануваат се почести, изјави портпаролот на полицијата во Минхен.Својот автомобил го паркирал на 5 октомври во мала улица на место каде паркирањето било бесплатно.
– Го загубив автомобилот, но тоа н

loading...
Loading...