Цел живот мислела дека е црнкиња: По 70 години доживеала ВИСТИНСКИ ШОК!

Верда Бирд, цели 70 години била убедена дека е Афроамериканка сѐ додека неодамна не дознала дека нејзините родители се всушност бели.Верда раскажала дека ја посвоиле Афроамериканците Реј и Едвина Вагнер од Њутн во Канзас и дека сите сметале дека е црнкиња. Меѓутоа, за време на потрагата по податоците за нејзините биолошки родители, таа пронашла документ кој открил дека е дете од бел пар, Ерл и Дејзи Бигл. Таа била родена како Џенет Бигл.
„Пораснав никогаш не прашувајќи се за своето раѓање ниту за било што друго, бидејќи никој никогаш ми немаше кажано дека сум родена како белкиња“, рекла таа.
За Магазинот „Пипл“, таа изјавила дека цел живот била окружена со афроамериканската култура.
„Мама ме носеше на фризер кај кого одеа црнци, учествував во парадите на Мартин Лутер Кинг и јадев традиционална храна. Целиот мој живот беше во духот на црнечката култура, а зошто и да не биде? Па јас бев црна“, рекла таа.
Тврди дека нема намера да го смени идентитетот.
„Никогаш нема да си го сменам името. Џенет Бигл не е име за Верда Бирд“, заклучила таа.Верда раскажала дека ја посвоиле Афроамериканците Реј и Едвина Вагнер од Њутн во Канзас и дека сите сметале дека е црнкиња. Меѓутоа, за време на по

Пронајдете не на следниве мрежи: