Целиот живот ја криела од сопругот: Му се срушил светот кога видел што има внатре

Loading...

 На овој човек му се срушил светот врз глава кога дознал што криела неговата сопруга од него.Анегдотите постојат  за од нив да извлечеме корисни поуки. Тајната на една жена, која целиот живот ја криела од сопругот, е резултат на советите кои ги добила додека се уште била девојка. мажот и жената биле во брак 60 години. Никогаш немале тајни кои ги криеле едни од други. Постоела само една картонска кутија која жената ја чувала на врвот од ормарот за која на сопругот му кажала никогаш да на ја отвора и  да не поставува прашања.

Сите тие години сопругот никогаш не прашал за куријата, додека еден ден жената за се разболела, а докторот  рекол дека нема да закрепне.
Го замолила мажот да ја симне кутијата и  да ѝ ја донесе во постела. Сметала дека дошло време тој конечно да дознае што се наоѓа во кутијата.

 
Во кутијата се наоѓале две крпени кукли и купче пари. Ги избројале, во кутијата имало повеќе од 95 илјади долари.
Сопругот ја прашал жената што занчи тоа, а таа му одговорила:
„Кога бев мала, баба ми мија кажа тајната на успешниот брак. Ми рече секој пат кога ќе ме налутиш, да премолчам се  и  да направам една кукла и да ја ставам во кутијата“

Мажот се расплакал, бидејќи во кутијата имало само две кукли, па претпоставил дека неговата жена само два пати навистина му се налутила.
„Мило ми е што гледам само две кукли, но, мила од каде сите овие пари?“, прашал старецот.
„А, тоа! Па, тоа се парите кои ги заработив  продавајќи ги сите кукли“, одговорила жената.Анегдотите постојат  за од нив да извлечеме корисни поуки. Тајната на една жена, која целиот живот ја криела од сопругот, е резултат на совети

loading...
Loading...