Четири главни симптоми за инфаркт!

Loading...

Телото со недели пред инфартот дава знаци.Дури 60 % од луѓето кои доживуваат инфаркт не обрнуваат вниманите на симптомите.
Најтипичен симптом е острата болка во срдината на градниот кош која продира и до грбот.
-Симптомите постојат и кај тивкиот срцев удар, но, најчесто се третираат како стомачен грип, лошо варење. Острата болка во некои делови од телото, може да укажува на инфаркт. Најчесто болка на надлактицата, грбот, вратот, па дури и стомакот. Овие болки периодично се јавуваат.

 
-Болки во други делови во телото се чести симптоми за срцев удар кај жените. Жените се многу почувствителни.
Па често имаат мачнини, пробеми со варењето, многу се потатат… Сето ова во комбинација со други симптоми може да укажува на инфаркт. 
Недостатот на воздух или отежната дишење е уште еден симптом. Особено ако се јавува заедно со болки во градите. Дури 60 % од луѓето кои доживуваат инфаркт не обрнуваат вниманите на симптомите.
Најтипичен симптом е острата болка во срдината на градниот

loading...
Loading...