Четири годишно момче ѕвонело во Итна служба: Кога операторот слушнал во што е проблемот, не можел да верува!

Еден оператор во Итна служба во Соединетите Американски Држави бил и повеќе од изненаден кога примил повик за помош. Момчето  му кажало дека има проблем- со математиката!
Но операторот не го прекинал урнебесниот повик.
„Ми треба помош“, прашало на почтокот момчето.
„За што се работи“, одговорил операторот и слушнал дека се работи за математика.
Момчето го прашало околу одземање на некои броеви, а сето тоа го прекинала мајката, по откако скоро 2 минути.
„Но, мамо , ми рече да побарам некој  доколку имам проблем.“
„Не мислев на полиција“.
Иако се појавиле некои критики дека операторот бил некомпетентен и дека губел време на детска игра  во време кога можел да дојде навистина итен повик, објаснето е дека операторите се увежбани да го направат токму тоа што го сторил овој оператор. Инаку, дете   кое е предмет на злоставување често не е во можност да каже директно  во што е проблемот или дури  ќе понуди некои информации за ситуацијата во која се наоѓа. Поради тоа операторот поставувал контролни прашања како на пр каде живееш, колку години имаш.

За среќа, овој пат не било нешто такво во прашање, но бил забелжан случај кога жена во навистина критична ситуација повикала Итна помош за да нарача пица, што било шифра, бидејќи не можела дирекно да говори за проблемот.
Погледнете го видеото од разговорот со момчето кое имало проблем со математиката.
Момчето  му кажало дека има проблем- со математиката!
Но операторот не го прекинал урнебесниот повик.
„Ми треба помош&ld

Пронајдете не на следниве мрежи: