Четири лица отруени, еден починат…сите пациенти рекле иста работа-МЕЧКИН ЛУК

Loading...

И оваа година недоволното познавање на билките кои се јадат ги зема првите жртви во Сараево.Имено, во изминатите седум дена во Сараево четири пациенти се здобиле со тешко труење со храна. 
Сите пациенти по доаѓањето во Болница кажале дека конзумирале иста билка. Од наведените четири пациенти еден починал. 
Станува збор за забуна односно тие мислеле дека ја конзумирале билката сремуш а всушност ја замениле со отровниот мечкин лук.

 
Во последниве неколку години често се случува да настане до ваква ситуација односно да дојде до замена на билки бидејќи не се познаваат доволно. 
Притоа препознавањето го отежнува и фактот дека често овие билки раснат заедно.Имено, во изминатите седум дена во Сараево четири пациенти се здобиле со тешко труење со храна. 
Сите пациенти по доаѓањето во Болница

loading...
Loading...