Четири начини со кои ќе си го забрзате метаболизмот

Loading...

Пролетта одамна дојде, а летото ќе дојде додека да трепнете. Добро е познато дека брзиот метаболизам ќе донесе позитивни ефекти за вашето здравје, но и изглед секако. Ви ги приложуваме четирите активности кои ќе ви помогнат да си го забрзате метаболизмот.Вежби со товар
Повеќе истражувања покажале дека вежбите со товар можат да го забрзаат метаболизмот за 17% во текот на 12 недели.
Кардио вежби
Можете да изведете спринт сесии. Претходно добро загрејте се, па истрчајте 5 пати по 15 метри спринт. За почетници, доволно е да ја преопловите оваа бројка. Пешачењето е препорачливо после секој спринт. Исто така, можете да се одмарате од 2 минути до следното повторување на вежбите.
Житарки
Луѓето кои што консумираат оброк кој е составен од житарки успеваат да го активираат метаболизмот и за време на спиењето.
Ладен туш
Ладниот туш ја подобрува циркулацијата, но воедно и помага при исфрлувањето на отровите од телото. Подобрената циркулација ги штити артериите и помага при закрепнувањето од интензивна физичка активност.Вежби со товар
Повеќе истражувања покажале дека вежбите со товар можат да го забрзаат метаболизмот за 17% во текот на 12 н

loading...
Loading...