Четири намирници кои не прават нервозни

Loading...

Постои храна која го забрзува метаболизмот, го запира производството на адреналин, краткотрајно ни дава енергија а веднаш по тоа сме многу напнати.Солена храна. Избегнувајте да внесувате солена храна особено кога сте под стрес или сте напнати.
Истото се однесува и на црвеното месо, лута храна и чипсови кои содржат чили, и газирани пијалоци.
Причината зашто тие не прават нервозни се гледа во тоа што тие го сопираат производството на адреналин, а содржат состојки кои го подигаат нивото на допамин и норепинефрин со што се  засилува чувството на стрес и нервоза.Солена храна. Избегнувајте да внесувате солена храна особено кога сте под стрес или сте напнати.
Истото се однесува и на црвеното месо, лут

loading...