Четници од Србија пристигнале на Крим

Руската агенција Итартас јавува дека во градот Севастопољ на Крим стигнале „српски доброволци“ кои се претставиле како „Четнички покрет“.Ние го претставуваме „Четничкиот покрет“ и нас не можете да не распоредите со козаците во Русија. Наша цел е во име на српскиот народ да дадеме поддршка на рускиот народ. Во овој момент овде е исто како некогаш во Србија.
Западот и Европа ја финансираат опозицијата и тие зборуваат дека сакаат во Европа, а сето тоа е лага, изјави Милутин Малишиќ, кој се претставил како командант на четничката гарда „Волци“.
Извор: РепубликаНие го претставуваме „Четничкиот покрет“ и нас не можете да не распоредите со козаците во Русија. Наша цел е во име на српскиот народ д

Пронајдете не на следниве мрежи: