Четвртина од децата прв пат гледаат порнографија на 12 години

Loading...

Интернетот и одредени медиуми многу влијаат на тоа како децата и тинејџерите гледаат на сексот.BBC Learning спровеле истражување на 1 000 испитаници на возраст од 16 до 21 година. За жал, момчињата ги гледаат девојчињата како сексуални објекти, а пак девојчињата сметаат дека и така треба да се однесуваат.
Дури 7,3% од децата прв пат погледнале порнографски материјал на 10 години, најчесто на тие нешта налетале случајно или пак им го покажал некој пријател.

 
Повеќето момци рекле дека во тинејџерските години ќесто пребарувале порнографски материјали со цел да научат повеќе за сексот. За разлика од нив, повеќе од половина од жените ја избегнуваат порнографијата, бидејќи сексот во тие филмови е нереален и жените се прикажуваат како сексуални објекти.
Предводничката на истражувањето Џамила Џамил изрази загриженост за тоа дека денес момчињата го учат сексот на интернет, но и дека девојчињата често влегуваат во улогите на порно актерките.BBC Learning спровеле истражување на 1 000 испитаници на возраст од 16 до 21 година. За жал, момчињата ги гледаат девојчињата како

loading...
Loading...