ЦИА им праќа оружје на сириските бунтовници

Loading...

Откако претседателот на САД, Барак Обама одлучи да ги вооружат бунтовниците во Сирија, ЦИА активно праќа лесно оружје во земјата. Американските емдиуми известуваат дека ЦИА активноо праќа лесно оружје за сириските бунтовници. 
Според нив, ЦИА исто така и овозможила на сириската опозиција да добие противтенковско оружје преку трети држави и тоа е најверојатно од држави во Персискиот залив.
Американските весници Вашингтон пост и Волстрит џурнал први објавија за помошта додека главниот бунтовнички командант Салим Идрис изјави денеска дека бунтовниците не добиле таков вид помош.
ЦИА се уште не ги коментира наводите на медиумите.Американските емдиуми известуваат дека ЦИА активноо праќа лесно оружје за сириските бунтовници. 
Според нив, ЦИА исто така и овозможил

loading...
Loading...