Член на НСДП јавно се откажува од партијата

Loading...

На вчерашните протестти за зачувување на унитарноста на Р. Македонија, член на НСДП од Куманово јавно се откажа од членството во партијата.Тој е згрозен од политиките за предавство на македонската држава кои ги подржува Новата социјалдемократска партија
-Јас сум дојден за Македонија да остане цела и неделива, единствена . Јас сум член на НСДП и овој момент кога го слушав синоќа претседателот на НСДП Тито Петковски како ја крши државата, јас се откажувам јавно од членството на НСДП. Не сакам да бидам член понатаму после овој инцидент и пропаст на нашата држава. Друга држава немаме , немаме резервна држава и нема кај да одиме. Тука сум и ќе останам со моите внуци, вели поранешниот член на НСДП.Тој е згрозен од политиките за предавство на македонската држава кои ги подржува Новата социјалдемократска партија
-Јас сум дојден за Макед

loading...