Чоколадна лава!

Направете си сами чоколадна лава (топло-ладно). И изнадете ги домашните со ова превкусно задоболство.Сè што треба да направите е да одвоите 15 минути, бидејќи овој рецепт е поедноставен од што мислевте.
Потребно ви е:
– 100гр. Темно чоколадо – 100гр. Путер – 100гр. Шеќер во прав – 50гр. Брашно – 3 јајца – (сладолед од ванила, по желба)
Подготовка:
Темното чоколадо и путерот се топат во сад, на пареа. Постепено се додава прво шеќерот, а потоа брашното. Добро разматените јајца се додаваат во целосната смеса, заедно со рендана кора од лимон или портокал, по желба.
Смесата се става во калапи или шолји за млеко, премачкани со зејтин или путер. Колачињата се печат помалку од 10 минути, на 200 Целзиусови степени. Декорирајте со шеќер во прав или овошје по желба. Најхрабрите може да го комбинираат и со сладолед.Сè што треба да направите е да одвоите 15 минути, бидејќи овој рецепт е поедноставен од што мислевте.
Потребно ви е:

Пронајдете не на следниве мрежи: