Богат кремаст десерт со силен чоколаден вкус!1. Загрејте ја рерната на 200 степени. Измесете тесто на маса оросена со брашно, па ставете го во калап за печење. Избоцкајте со вилушка, покријте со хартија за печење.
2. Печете 20 минути, па отстранете ја хартијата. Продолжете да печете без хартија уште 5 минути. Оставете да се олади. За фил: во огноотпорен сад измешајте јајца со шеќер. Во смесата додадете брашно, шеќер во прав и сол, арома од ванила, па се помешајте.
3. Кратко згответе млеко со јогурт, па исмешајте во смесата со јајцата. Ставете над пареа, и мешајте го кремот дур не се згусне. На пареа растопете го чоколадото со ракија, па ставете во кремот.
4. Ставете го кремот врз испеченото тесто и украсете со чоколадни трошки.1. Загрејте ја рерната на 200 степени. Измесете тесто на маса оросена со брашно, па ставете го во калап за печење. Избоцкајте со в