Чоколадото ја подобрува функцијата на мозокот!

Loading...

Истражување спроведено во Австралија сугерира дека честото конзумирање на чоколадото се поврзува со подобрување на функцијата на мозокот.Луѓето кои често конзумираат чоколадо, постигнуваат подобри резултати на тестови за визуелно и просторно паметење, способнос за организација и апстрактно размислување, покажало истражувањето на научници од Универзитетот во Австралија, за кое се користеле податоци од 968 испитаници.
Според истражувањата, оваквите наоди, можат да се препишат на позитивното делување на антиоксидансот флавоноид, кој е присутен во чоколадото.
Исто така, овој антиоксиданс има позитивно влијание и врз срцето.Луѓето кои често конзумираат чоколадо, постигнуваат подобри резултати на тестови за визуелно и просторно паметење, способнос за организација и апст

loading...
Loading...