Човекот кој се осмели да го одбие Фејсбук!

Loading...

Човекот кој ја води компанијата Snapchat, Еван Шпигел, ја одби понудата на Закерберг.Се работи за апликација што е многу популарна меѓу тинејџерите, каде дневно се испраќаат околу 350 милиони пораки, а станува збор за фотографии и пораки кои на екраните на телефоните што ги примаат се прикажуваат само неколку секунди, а потоа исчезнуваат.
За поголема популарност на апликацијата придонесоа и вестите за нарушувањето на приватноста и прислушувањето, а повеќето корисници во овие краткотрајни пораки препознаа начин да ја заштитат приватноста.

 
Откако Facebook од Instagram заработи милијарда долари, истата сума Закерберг ја понудил и на Snapchat, но човекот кој ја води оваа компанија, Еван Шпигел, ја одбил неговата понуда.
Сепак според аналитичарите одбивањето на понудата од Закерберг било паметно решение, бидејќи, благодарение на новите инвестиции, вредноста на оваа компанија би можела да порасне на 3 или 4 милијарди долари.
Шпигел пред неколку месеци тврдеше дека никогаш не добил официјална понуда, но новинарите Евелин Расли и Даглас Мекмилиан од Wall Street Journal тврдат дека Закерберг бил подготвен да плати и поголема сума од милијарда долари за Snapchat.
Извор: MashableСе работи за апликација што е многу популарна меѓу тинејџерите, каде дневно се испраќаат околу 350 милиони пораки, а станува збор за фотографии и п

loading...
Loading...