Човекот што го организираше прислушувањето во Македонија е одговорен за атентатот на Џинџиќ и уривањето на Милошевиќ!

Loading...

Ентнони Леополд Монктон е големиот играч или големиот шеф на Британската разузнавачка структура МИ – 6 со седиште во Виена, тој е човекот кој ги предивика политичките потреси и политичката криза во Република Македонија, вели Ефтов во неговата анализа во емисијата „Во Центар“.Според Ефтов, Монктон работи на политичката криза во Република Македонија од 2011 година , истиот учествува во случајот „Шпион“ и во случајот „Заговор“ – кој ја предизвика политичката криза. Ефтов додава дека во безбедносната задница Моктон е познат како господинот од Оз, кој е своевиден газда на сите тие подземни игри на Балканот и во ЈИЕ.Енотни Монктон е Британски државјанин, роден 1960 година во Салисбери, Англија. Истиот добил титула Лорд од страна на Британската кралица.
Британската шпионска мрежа МИ-6, има два главни центри на територијата на Европа – Женева и Виена, Виена е задолжена за регионот на Источна Европа, преку кој се покрива и Македонија. обелоденува Ефтов.Тој додава дека, преку Виена е реализирано целото прислушување на територијата на Република Македонија.
Тој својата шпионска мрежа почнува да ја развива од 1986 година и делува од територијата на Виена. Истиот учествувал во одредени политички скандали и криза од Словенија, Хрватска, Бугарија, Македонија, Србија и Полска. Додека неговата операција за дестабилизирање и политички преврат во Македонија е под кодното име „Синдикат“.По неговот пензионирање после 35 годишен работен стаж во структурите на МИ-6 на Монктон му се отворени две фирми на територијата на Виена, истите се водат на три имиња: првото име е Рори Филд, кој е негова десна рака и извршен директор на фирмата, Филд исто како и Монктон е со 35 годишен стаж во шпионската фела, вели Ефтов.Втората фирма е лично на негово име, а третата фирма е на име на Едвар Ален.
Монктон во медиумите и на јавната сцена во Србија се поврзува со уривањето на Милошевиќ и убиството на Зоран Џинџиќ.

Целата операција е спроведена во период од 2010 до 2014 година, прислушувано било од страна на Ѓорги Лазаревски, кој го злоупотребил резервниот систем во МВР. Како наполнувал еден „хард диск“ со материјал го предавал на агентот Силвер, кој како што обелодени Ефтов во една од неговите претходни емисии е Зоран Верушевски, кој бил на директен контакт со Ентони Леополд Монктон.
На тој начин на се снимени 180 „хард диска“, на Јанева и е предаден само еден, каде се останатитре 179 можеме само да претпоставиме.Ефтов дополнително обелоденува дека на 90% од материјалите се разговори од СДСМ. СДСМ бил прислушкуван од Верушевски по наредба на МИ-6, со цел да се стави лидер на таа партија кој ќе биде мек и ќе ја подвитка кичмата за прашањето за името и други витални прашања за Република Македонија.Според Ефтов, Монктон работи на политичката криза во Република Македонија од 2011 година , истиот учествува во случајот „Шпион“ и во сл

loading...