Црна Гора го повлекува млекото од Србија и од БиХ

Loading...

Црногорското министерство за земјоделие и’ наложи во четвртокот на ветеринарната управа од домашниот пазар да го отстрани млекото на шест произведувачи од Србија и Босна и Херцеговина, кај коишто со лабораториски испитување е утврдена недозволиво висока концентрација на афлатоксини.Ветеринарната управа, исто така, е задолжена дополнително превентивно да го проконтролира и млекото од домашните произведувачи.Според наодите на Центарот за екотоксиколошки испитување, контаминираното млеко потекнува од Нишката млекарница, „Имлек“ од Белград, „Имлек“ Козарска Дубица, „Концерн Фармаком МБ“ од Шабац, Млекарницата Шабац, „Meggle“ Крагуевац и „Милкоп“ од Рашка.
МакфаксЦрногорското министерство за земјоделие и’ наложи во четвртокот на ветеринарната управа од домашниот пазар да го

loading...
Loading...