Црна Гора стана 29. земја членка на НАТО

НАТО ја покани Црна Гора да стане 29. земја членка на таа организација, објави Генералниот секретар на Алијансата Јенс Столтенберг.Одлуката за покана на Црна Гора за членство во НАТО е донесена едногласно.
Столтенберг изјави дека овој е голем ден за НАТО и Црна Гора, но и дека процесот за придружување на Црна Гора во сојузот сѐ уште не е завршен.Одлуката за покана на Црна Гора за членство во НАТО е донесена едногласно.
Столтенберг изјави дека овој е голем ден за НАТО и Црна Гора, но

Пронајдете не на следниве мрежи: