Црна листа: Намирници кои предизвикуваат рак и срцеви болести!

Loading...

Сите нас не фасцинираат намирниците кои ги препорачуваат нутриционистите, бидејќи знаат што ни треба, но исто така и што треба да одбегнуваме.Газирани пијалоци
Газираните пијалоци не се храна, но премногу се конзумираат. Една лиманке содржи 40 грама шеќер, а се што е над 8 грама, претставува закана. Засладувачите во газираните пијалоци предизвикуваат дијабетес.
Глукозно-фруктозен сируп
Оваа состојка најчесто се наоѓа во брзата храна и зачините. Фруктозата може да предизвика воспаление на црниот дроб. Сирупот исто така се претвора во масно ткиво.
Индустриско масло од семки
Овие масла се високо обработувани и хемиски третирани, што значи дека им се додава мирис за да можат да се јадат. Тие брзо оксидираат и предизвикуваат создавање на мноштво радикали.

 
Месни преработки
Ова месо обично го добиваме од животни кои се држат во затворени простории во кои се шират зарази и кои се изложени на бројни хормони и антибиотици. Тие најчесто предизвикуваат карцином.
Маргарин
Тоа е високо обработено растително масло, пакувано со транс-масни киселини. Се работи за масло со најслаб квалитет. Треба што повеќе да го одбегнувате, бидејќи во текот на преработката на високи температури, се создаваат слободни радикали, кои го зголемуваат ризикот од карцином, срцеви болести и хормонска нерамнотежа.Газирани пијалоци
Газираните пијалоци не се храна, но премногу се конзумираат. Една лиманке содржи 40 грама шеќер, а се шт

loading...