Црни прогнози за Михаел Шумахер

Loading...

Потполно опоравување на Михаел Шумахер е неверојатно, сметаат експерти.Колку пациентот подолго време e во кома тоа ќе биде уште потешко за опоравување, порачуваат неурохиризите. Агентот на славниот возач вели дека процесот на будење и понатаму e во тек и дека може да потрае.
Веќе три месеци по несреќата на скијање, некои неуролoзи сметаат дека мали се шансите за потполно опоравување на Михаел Шумахер, пренесуваат европските медиуми.
– „Не изгледа добро. Фактот дека се уште не се разбуди говори дека има тешка повреда и дека мали се шансите да се опорави потполно“, рече докторот Типу Азиз, професор по неурохирургија на Оксфорд универзитетот.

Пациентите кои се здобиле со тешки повреди на главата, како што е случајот со Шумахер, се предизвикува вештачка кома за да се намали дотокот на крвта во мозокот и така да се намали притисокот и отокот.
Повеќе на спорт365Колку пациентот подолго време e во кома тоа ќе биде уште потешко за опоравување, порачуваат неурохиризите. Агентот на славниот возач вели дека проц

loading...
Loading...