Црнкиња роди бело девојче со руса коса и сини очи, еве како се случи тоа

Како и многу мајки кога Софија Блејк ја родила својата ќерка Тијара, очекувала дека девојчето ќе личи на неа. Таткото на Тијара, Кристофер Перкинс (60) е белец, но во најмала рака, мислеле дека неговото девојче ќе биде мешавина од нив двајца.Останале шокирани кога Тијара е родена со бела кожа и руса коса.
На почетокот мислеле дека кожата и косата веројатно ќе и потемнат со текот на годините, но тоа не се случило зошто останала со еднакво светол тен како и кога се родила.
Докторите велат дека шансите за вакво нешто се неверојатни, односно еден спрема милион.
Фактот дека мајката и ќерката воопшто не изгледаат ни слично предизвика бројни проблеми, зошто луѓето не веруваат дека се во крвна врска.
Блејк исто така има уште една ќерка од првиот брак која е црна како неа.
Како што вели, сега и Тијара се прашува зошто таа се разликува.
-Кога се роди толку бев изненадена што ја праваш бабицата дали е воопшто моја. Не можев да верувам дека е толку светла со сини очи. Претходно читав за беи деца кои се родени од црни мајки, но обично имале и потемна коса, а Тијара го нема ни тоа, вели Софија.
Останале шокирани кога Тијара е родена со бела кожа и руса коса.
На почетокот мислеле дека кожата и косата веројатно ќе и потемнат со текот

Пронајдете не на следниве мрежи: